Начало Водещи Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО, заяви американски мозъчен...

Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО, заяви американски мозъчен тръст

139
Русия танк

Подновяването на Ленинградския и Московския военен окръг има за цел да укрепи контрола върху военните операции в Украйна в момента и да се подготвят за възможна голяма война срещу страните от НАТО в бъдеще, според оценката на Института за изследване на войната във Вашингтон.

Американският мозъчен тръст отбелязва, че Владимир Путин вчера подписа два указа, с които официално се възстановяват Ленинградският и Московският военен окръг, което създава необходимите условия за реорганизация на руската армия.

Според анализаторите на Института подновяването на Ленинградският и Московският военни окръзи е указание за подготовка за евентуална голяма война срещу НАТО в дългосрочен план.

Преди създаването на Ленинградският и Московският военен окръг, Западният военен окръг покриваше пограничните райони с Украйна, Беларус и балтийските държави, което разсейваше военните усилия между руските действия в Украйна и страните от НАТО.

Разделянето на военния окръг е планирано да оптимизира позиционирането на руските войски срещу НАТО и да улесни командването и контрола на войната в Украйна.

Путин посочва, че Ленинградският военен окръг е важен поради присъединяването на Финландия към НАТО през 2023 година, което показва намеренията на Кремъл да подготви войските срещу страните от Северноатлантическия договор.

С подписването на указа „За военноадминистративното деление” се утвърждава възстановяването на Ленинградски и Московски военни окръзи, а временно окупираните територии на Украйна ще бъдат включени в Южния военен окръг.

Военните окръзи с центрове Москва и Санкт Петербург съществуваха до 2010 година, когато бяха обединени, но сега се възстановяват според стратегически планове.

За още международни новини кликнете тук

предишна статияКакво трябва да се заложи в актуализирания План за енергетика и климат, за да бъдат намалени енергийните разходи?
следваща статияУкрайна потвърди изтеглянето си от две села край Авдеевка