Начало Свят ПСЖ вече има готовност да продаде Мбапе

ПСЖ вече има готовност да продаде Мбапе

857
Пари Сен Жермен обмисля варианта да продаде нападателя си Килиан Мбапе, съобщи RMC Sport.

Това се налага, след като французинът е отхвърлил поредно предложение за продължение на контракта си. Този път то е било за пет години с опция за още 12 месеца, при това с увеличена заплата. Действащият контракт на Мбапе с ПСЖ е до 30 юни 2022 година.

Кандидат за 22-годишния нападател е Реал (Мадрид), който е готов да извади 170 млн. евро за него. Мадридчани ще направят финално предложение на парижани преди края на лятото. Според неофициална информация испанският гранд ще предложи 170 млн. евро за френския нападател.

Реал се надява сделката да стане факт по време на паузата за мачовете на националните отбори. Ако всичко върви по план, Мбапе ще премине на „Бернабеу“ преди закриването на трансферния прозорец.

Мбапе вече анонсира желанието си да премине в друг клуб и позицията му не е променена дори след идването на Лионел Меси.

През миналия сезон в Лига 1 Мбапе вкара 27 гола и асистира за седем в 31 мача от първенството. На Евро 2020 нападателят участва в 4 срещи и не успя да се разпише. През новия сезон вкара един гол и асистира за два в три мача от Лига 1.

предишна статияВ битка срещу изменението на климата: Китай създава огромни площи нови гори
следваща статияЦената на биткойн надвиши 50 000 долара за пръв път от средата на май