Шакира
на снимката: Шакира

Испанските прокурори са готови да подадат съдебна жалба срещу Шакира за предполагаема данъчна измама в размер на 14,5 милиона евро данъци, което адвокатите на суперзвездата отричат.

Вестник „Ел Паис“ пише, че прокурорите са уведомили адвокатите на отрупаната с награди колумбийска певица, че след разследване на случая те няма да го отхвърлят, което означава, че в следващите дни ще подадат жалба в съда за предполагаеми данъчни измами.

Говорител на прокуратурата на Испания каза пред АФП само, че „все още не е предприето действие“. Случаят се „проучва“, каза той.

Шакира е заподозряна, че не е плащала данъци в Испания, въпреки че е била жител на страната в периода от 2011 до 2014 г., казват прокурорите.

Делото се отнася обаче само за периода от 2012 г. до 2014 г., тъй като срокът за преследване на предполагаеми данъчни нарушения през 2011 г. е изтекъл.

Имайки отношения от 2011 г. насам с Жерар пике от ФК „Барселона“, с когото имат двама сина, 41-годишната певица премества официалното си пребиваване в Испания през 2015 г. Дотогава беше на Бахамите.

Говорител на прокурорите в Барселона заяви пред „Франс прес“, че това не „отразява реалността“ с децата и партньорите й в Барселона.

Представителите на Шакира настояват, че до 2014 г. тя печели голяма част от парите си на международни обиколки и не живее повече от шест месеца в годината в Испания – което би било предпоставка да бъде официален, плащащ данъци, жител на страната.

С комбинацията си от латински и арабски ритми и влияние на рока Шакира е една от най-големите звезди от Латинска Америка, със световни хитове като „Hips Don’t Lie“ и „Whenever, Wherever“. Тя е продала над 60 милиона албума.

предишна статияТъмносин диамант бе продаден за 18.3 мил. долара на търг за редки бижута
следваща статияКоледен ресторант-шейна плава в небето на тропическа Малайзия