Малайзия ресторант

Припявайки коледни песни, заобиколени от силуета на Куала Лумпур, почти дузина хора седят във висящ ресторант-шейна, издигнат с кран на около 45 метра над пътя отдолу.

Закопчани в седалки с възможност за въртене на различни страни, гостите на „Санта в небето“ се хранят в съседство с примамливи модели на северни елени и манекен на празничен Свети Никола, високо над натоварения трафик на града.

„Всичките ни гости вечерят в небето на 45 метра височина върху шейната на Дядо Коледа – каза ръководителят на ресторанта Гюрджит Сингх пред АФП – Има коледно настроение, коледни песни … и топла храна.“

Кетърингът, посветен на коледните празници, е по специално празнично меню на базиран в Белгия ресторант, издигащ нависоко гостите за вечеря в над 40 страни по света.

Екип от главни готвачи и служители по безопасността обслужват вечерята на капацитет, стигащ до 16 души, а малък екип долу дърпа кабели, прикрепени към платформата, като бавно ги превръща във въздушни покровители на градския пейзаж.

„Когато масата е горе, можем да направим страхотни снимки на KLCC“, каза Сингх, имайки предвид небостъргачите „Petronas Twin Towers“.

„Масата се върти на около 180 градуса по два начина“, добавя той.

Менюто за вечеря в ресторанта е на цена от около 120 долара, като послучай Коледа се предлагат места до 31 декември.

Малайзия е тропическа страна, в която рядко температурите спадат под 24 градуса по Целзий.

Въпреки че повече от половината от 32-та милиона души в Югоизточна Азия са мюсюлмани, Коледа се празнува от голямо християнско малцинство.

предишна статияПрокурори душат около Шакира за укриване на данъци
следваща статияВремето остава хладно, валежи чак вечерта днес