Начало Водещи Принц Хари и Меган на пътешествие през есента

Принц Хари и Меган на пътешествие през есента

1060
Принц Хари, Меган Маркъл
на снимката: Принц Хари и Меган Маркъл

Принц Хари и съпругата му Меган ще посетят тази есен Австралия, островите Фиджи, Тонга и Нова Зеландия. Това е първото им пътешествие в чужбина след сватбата им през май.

Пътуването ще съвпадне с Invictus Games спортно състезание, лансирано от Хари, запазена територия за ранените и инвалидите от последните войни или скорошни въоръжени конфликти. Те се организират тази есен в Сидни.

„Херцогът и херцогинята на Съсекс ще направят официално посещение в Австралия, във Фиджи, в Кралство Тонга и в Нова Зеландия през есента“, пише в официално съобщение на Кенсингтънския дворец – официалната резиденция на двойката.

Четирите страни са членки на Общността на нациите (Commonwealth), наричана в миналото и Британска общност. В по-младите си години принц Хари е посланик на младежта в организацията.

Тази първа официална визита напомня първите стъпки като двойка на родителите на Хари – Диана и Чарлз, които също някога започнаха с Австралия и Нова Зеландия.

Трийсет и три годишният Хари и 36-годишната бивша американска актриса Меган си казаха „да“ на 19 май в катедралата „Св. Георги“ в Уиндзор по време на церемония, която бе излъчвана по телевизионните мрежи в целия свят.

предишна статияГорещо ще е в понеделник – максималните температури ще стигат 34 градуса
следваща статияПравят нов сериал, който ще разказва предисторията на „Игра на тронове“