Начало Здраве Пречистете тялото си с тази диета със супи!

Пречистете тялото си с тази диета със супи!

1172
Всички знаем колко е полезно поне веднъж на ден да има супа  в менюто. Този навик н

Всички знаем колко е полезно поне веднъж на ден да има супа  в менюто. Този навик ни е преподаван от детството от бабите ни, а сега отново възвръща значимостта си, пише Zdrave.to. Диетолозите силно препоръчват да се ядат супи, тъй като те имат благотворен ефект върху храносмилането и върху тялото като цяло.

Започнете пътя си към правилното хранене точно от супата. Факт е, че при здравословни диети много хора са забавили метаболитните процеси в организма и лека зеленчукова супа ще помогне на червата да се адаптира към правилна работа.

Диета на супи

Супата е добра, защото бързо се абсорбира, затопля и помага за по-доброто храносмилане. В сравнение с печенето или пърженето, варените храни запазват много по-полезни вещества. В допълнение, супите обикновено са по-малко калорични и полезни , но не са по-малко количество хранителни вещества.

ПРЕДИМСТВА НА ДИЕТАТА СЪС СУПА

Възможност за готвене наведнъж за цял ден и да не се измислят различни ястия.

Тъй като супата е нискокалорична, тя може да се яде много.

Липсата на глад се дължи на запълването на стомаха с течност.

По-голямо насищане с витамини и полезни вещества.

Пречистване на червата и стимулиране на тяхната работа.

В сърцето на диетата са зеленчуковите супи с ниско съдържание на калории. За съжаление, по време на готвене, значителна част от витамини и микроелементи са унищожени. Например, докато приготвяте супа, зелето губи почти половината от фолиевата киселина, бобът и грахът – около 40% от съдържащия се в тях калций, а в морковите и спанакът – витамин Е.

Тези загуби обаче могат да бъдат намалени. Необходимо е само да се спазват редица прости препоръки. Зеленчуците трябва да бъдат напълно покрити с вода. Ако бульонът е силно изварен, не добавяйте в тенджерата студена вода. С нея кислородът влиза в бульона, който унищожава витамин С. По същата причина се опитайте да задържите капака на тенджерата плътно затворен.

Колкото по-малко време зеленчуците прекарат във водата, толкова по-полезни ще бъдат те. Опитайте да ги поставите във вряща вода, а не в студена . И не забравяйте, че въпреки загубата на витамини ползите от варени зеленчуци все още съществуват. Те съдържат много фибри и пектини. Тези вещества намаляват нивото на вредния холестерол в кръвта и подобряват храносмилането.

ПРАВИЛАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДВАТ ПО ВРЕМЕ НА ДИЕТАТА НА СУПИ

Продължителността на такава диета е от 1 до 3 дни. Можете да я повторите поне след един месец.

Всеки ден трябва да консумирате 5 до 6 супа.

В допълнение към зеленчуците, добавете към вашата супа любимите си подправки и билки.

По време на диета, пийте много вода, за да отстраните токсините от тялото.

По време на храненето, не можете да ядете нищо освен супа! Има много различни рецепти за супи. Помислете за най-популярните.

Супи за отслабване

Супата с броколи. Загрейте малко масло в тенджера, поставете там броколите, нарязани целина и лук. Запържете зеленчуците на слаб огън за 5 минути, след което ги изсипете в бульона.

Гответе супата, докато зеленчуците са готови. Добавете сол и пипер и любимите си подправки. Можете да пасирате, за да стане крем супа.

Морковена супа с джинджифил
Изсипете бульон в тигана, добавете нарязани зеленчуци в негп – моркови, джинджифил, чесън. Оставете всичко за кипене и го оставете да се задушава на ниска температура.

Лукът се запържва с малко количество масло до златисто, след това го добавете към останалата част от зеленчуците, оставете супата на огъня за още 10 минути. Посолете и сложете пипер на супа, добавете и любимите си подправки.

Супа от леща
Загрейте малко масло в тенджера, добавете нарязаните зеленчуци: картофи, моркови и лук. Запържете ги на слаб огън за 10 минути. След това добавете и бульон, сложете леща, джинджифил, кимион, червен пипер. Нека супата ври още 30 минути или докато зеленчуците са готови. В края посолете.

Противопоказания

Диета, базирана на супа е нискокалорична. Ако почувствате главоболие или необичайна слабост, това е сигнал да я спрете. По време на диетата, също е желателно да се взима комплекс от витамини и минерали.

Противопоказания за диета на супи са стомашната язва и други хронични заболявания на стомашно-чревния тракт. Преди да започнете диета, се нуждаете от съвет от диетолог или лекар.

предишна статияМечка потроши колата на американка
следваща статия„Белязаният“ отново на екран по повод 35-годишнина от премиерата му