Начало Култура „Белязаният“ отново на екран по повод 35-годишнина от премиерата му

„Белязаният“ отново на екран по повод 35-годишнина от премиерата му

2320
Епичната гангстерска сага на Брайън Де Палма ще се завърне по екраните на 10 юни по случай 35 години от премиерата си. „Белязаният“ ще бъде показан в 200

Епичната гангстерска сага на Брайън Де Палма ще се завърне по екраните на 10 юни по случай 35 години от премиерата си. „Белязаният“ ще бъде показан в 200 подбрани кина в Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго, Филаделфия и Далас, пише Cinefish.

През миналия месец Де Палма и звездите от култовия филм Ал Пачино, Мишел Пфайфър и Стивън Бауер се събраха по време на фестивала в Трайбека, за да отпразнуват годишнината. Зрителите ще могат да видят разговора с тях след прожекцията на филма.

„Белязаният“ излиза по кината през 1983 г. и е един от първите филми по сценарий на Оливър Стоун. Римейк на класическия филм от 1932 г., филмът предизвиква скандал, заради сцените с насилие и прекалено много псувни. Рейтингът му е Х (забранен за лица под 18 години) и Де Палма е принуден да направи различни съкращения, но накрая заявява на „Юнивърсал“ че или ще пуснат филма в този вид, или ще трябва да го уволнят.

В крайна сметка „Белязаният“ излиза без да бъдат премахнати тези сцени, но е посрещнат с възторжени рецензии, отличен е с три номинации за „Златен глобус“ и печели над 45 милиона долара само в САЩ. Междувременно „Юнивърсал“ подготвят нов римейк на филма, по който вече работи Антоан Фукуа.

предишна статияПречистете тялото си с тази диета със супи!
следваща статияФинансови проблеми за 4 зодии днес! Голяма тайна се разкрива пред друга