Начало България Премиери на 11 български филма на „София филм фест“

Премиери на 11 български филма на „София филм фест“

1196

Най-голямото кино събитие у нас – „София филм фест“ ще бъде домакин на премиерите на 11 български документални филма.

Сред режисьорите присъстват имена като Божина Панайтова, Елдора Трайкова, Костадин Бонев, Александър Крумов, Антон Богорисов и много други.

Киноманите ще се радват и на разнообразие от теми от българската документалистика. От истории за Студената война през обикновения делник на българите у нас, чак до актуалния дебат в мрежата за информационния потоп.

Общо 46 пълнометражни български филми ще бъдат включени в 22-рото издание на „София филм фест“.

Несъмнено едно от заглавията, които ще предизвика най-голям интерес сред любителите на киното е спечелилият наградата „Златна мечка“ филм на Адина Пинтилие „Не ме докосвай“. Лентата с участието на Ирмена Чичикова ще се състезава в Балканския конкурс на фестивала, където влизат още българските филми „Възвишение“ и „Вездесъщият“.

Номинирани за „Оскар“ и „Златен глобус“ заглавия, претенденти от Кан и лауреати от програмите на световните фестивали ще гостуват на 22-ия „София филм фест“ от 7 до 16 март. Сред акцентите са „Квадратът“ на Рубен Йостлунд, „За тялото и душата“ на Илдико Енеди, която ще председателства и международното жури, „Нелюбов“ на Звягинцев, „Без милост“ на Фатих Акин, „Невидима нишка“ (Phantom Thread) на Пол Томас Андерсън.

предишна статияЕто кои са седемте най-вредни за фигурата ви зеленчуци
следваща статияСтрахотна изненада за Серина Уилямс  преди завръщането й на корта