време

Днес преди обяд над България ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 24° – 26° на изток до 29° – 31° в западните райони от страната.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни – временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по-високите и открити части – до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Преди обяд по Черноморието ще има и слънчеви часове, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Преди обяд ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23° – 25°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 20° – 21°.

предишна статияБрус Уилис ще играе в три нови филма
следваща статияДнес някой ще издуха конкуренцията с решителни действия, а друг да внимава какво говори