Начало Култура Почина откривателят на Ал Пачино

Почина откривателят на Ал Пачино

2112

Мартин Брегман, легендарният продуцент на хитове като „Море от любов“, „Белязаният“, „Серпико“ и „Пътят на Карлито“, почина на 92-годишна възраст, пише Cinefish. Той е известен като човекът, открил Ал Пачино за киното. Причина за смъртта му е мозъчен кръвоизлив.

Брегман израства на улицата, продава алкохол на различни нощни клубове и започва да помага на изпълнителите в тях. Той сключва договори с много бъдещи звезди и започва да се представя за техен мениджър. Сред първите му клиенти са Лайза Минели, Барбра Стрейзанд и актрисата Санди Денис.

Именно Денис го запознава с един млад актьор, който много я е впечатлил. Брегман отива да гледа Пачино в театрална постановка и моментално подписва договор с него. Двамата правят няколко филма заедно, които се радват на огромен успех.

Сред популярните хитове на Брегман са още „Колекционерът“ с Дензъл Уошингтън и Анджелина Джоли и „Нищо за губене“ с Мартин Лорънс и Тим Робинс. Той бе обявен и за продуцент на подготвяния отдавна римейк на „Белязаният“, по който работи Антоан Фукуа. Синът на Брегман – Майкъл, поема по стъпките на баща си и също вече е известен продуцент.

предишна статияНай-големите страхове на шофьорите
следваща статия6 причини да ядете череши. Ето за какво помагат