кенгуруто Роджър

Мускулестото кенгуру Роджър, което се прослави из целия свят благодарение на размерите си и внушителния си вид, е починало на 12-годишна възраст от старост, съобщиха във „Фейсбук“ от резервата „Алис Спрингс“, където кенгуруто живя през последните години.

Роджър стана популярен в интернет през 2015 г., когато резерватът пусна в социалните мрежи снимка. Популярността му се покачи след видео, на което той смачква тенекиена кофа.

Роджър

„Когато започнаха да го показват по телевизията и снимката му стана много популярна, на него се отделяше твърде много внимание“, каза пред Би Би Си работещият в резервата Крис Барнс.

В резервата се получават съболезнования за кончината на Роджър от цял свят.

Той бил взет в резервата още като малък, след като майка му била убита от кола на пътя. Роджър бил изваден от торбата на майка му от Бърнс.

Веднъж дошъл в резервата, Роджър започва да расте – по време на смъртта му на височина той надвишава два метра, а теглото му е 89 килограма.

„Отначало се сближихме, но скоро той започна да гледа на мен като на конкурент и се опитваше да ме напада“, казва Барнс.

В последните години от живота си той започва да страда от възпаление на ставите и частична загуба на зрение, обаче, според Барнс, „той се радваше на пенсията си.“

Кенгурута могат да живеят до 14 години, но при естествени условия рядко достигат тази възраст.

„За по-старите кенгурута е много по-трудно да живеят в дивата природа. Ако се разболеят, те биват нападани от дивите кучета динго, които ги изяждат“, каза Барнс.

По думите му Роджър е бил погребан в резервата.

предишна статияМонахини крадат пари, за да ги изиграят в казино във Вегас
следваща статияКадри на гола двойка на върха на Голямата пирамида разбуниха Египет (ВИДЕО)