монахиня, казино

Две монахини, работещи в католическо училище в Калифорния признаха, че незаконно са присвоили около 500 000 долара и са ги използвали, за да залагат в Лас Вегас.

Послушниците Мери Креупер и Лана Чанг са взели парите от католическата школа „Сейнт Джеймс“ в град Торънс, близо до Лос Анджелис, за да залагат в казина.

Двете, за които се твърди, че са най-добри приятелки, са взели средства от сметка, която съдържала такси за обучение и дарения.

Сестрите, които наскоро се пенсионираха, изразиха съжаление за действията си.

Мери Креупер е директор на училището от 29 години, а Лана Чанг работи като учител в продължение на около 20 години. Смята се, че те са крали парите в продължение на поне десетилетие, харчейки ги за пътувания и хазарт.

Католическата църква „С. Джеймс“ каза, че монахините са изразили „дълбокото си угризение“ за своите действия и добави, че полицията е информирана и няма да бъдат повдигнати обвинения срещу двойката.

Mонсеньорът на църквата Майкъл Майърс пише в писмо до енорията:

„Сестра Мери Креупер и сестра Лана поискаха да ви предам дълбокото си угризение за своите действия и да ви помолят за вашата прошка и молитви.“

Църквата е открила, че парите липсват по време на рутинния одит. Монахинса успели да прикрият действията си, като депозирали редица чекове, направени в училището за обучение и други такси, в отделна банкова сметка, която не е използвана от училището.

Родителите са били информирани за разкритията по-рано този месец.

предишна статияНАСА откри следи от вода на астероида Бену
следваща статияПочина кенгуруто-културист Роджър