Начало Свят Почерпен си обърка адреса, плати 1600 долара за такси

Почерпен си обърка адреса, плати 1600 долара за такси

1229

Американецът Кенет Бакмън вероятно дълго ще помни последното излизане с приятели в Моргантаун, Западна Вирджиния. След дългата пиянска вечер той повикал кола от Uber, за да го закара в хотела, с последни сили успял да си каже адреса и после заспал мъртвешки, пише Automedia. Събудил се няколко часа по-късно, на около 300 километра от Моргантаун и със сметка на брояча, надхвърляща хиляда долара.

Почерпен си обърка адреса, плати 1600 долара за такси
Потърпевшият Кенет Бакмън

Оказало се, че пияният Бакмън е дал домашния си адрес в Глостър, щата Ню Джърси. Все пак махмурлията преценил, че няма да е разумно да слезе по средата на пътя, и предпочел да се прибере у дома.

В края на 530-километровото пътешествие сметката била 1635 долара – отчасти заради разстоянието, и отчасти защото Кенет си повикал не обикновена Uber X кола, а лимузина от Uber XL. Бакмън отначало опитал да обжалва, но после оттеглил иска си.

Това далеч не е най-голямата сметка, плащана за Uber. Наскоро жителят на Торонто Хишам Салама бе таксуван 18 518 канадски долара и 50 цента за пътуване, продължило едва 20 минути. По-късно обаче от Uber признаха, че е станала грешка, и възстановиха парите в кредитната карта на Салама.

предишна статияТатуировки на 5000 години открити на мумии в Египет
следваща статияТреска в Холивуд: Връчват наградите „Оскар“ на юбилейната 90-та церемония