Облачността ще е променлива, по-често значителна през нощта над западните, а през деня и над останалите райони от страната. На много места от запад на изток ще превали, в планинските райони валежите ще са временно интензивни и ще има условия и за гръмотевична дейност. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 25° и 30°.

В планините облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

Преди обяд по Черноморието ще е предимно слънчево, след пладне от запад облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, слаб до умерен. максималните температури ще са между 26° и 30°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 25° – 27°.

предишна статияДневен хороскоп за 15 август
следваща статияАПИ: Къде има ремонти в страната