Начало Новини Политиците пречат на американския автомобилен сектор, заяви шефът на "Форд"

Политиците пречат на американския автомобилен сектор, заяви шефът на "Форд"

29
Политиците пречат на американския автомобилен сектор, заяви шефът на "Форд"

Американската автомобилна промишленост се нуждае от регулаторна сигурност от политиците във Вашингтон, тъй като постоянните промени от страна на Белия дом не помагат, а темпът на налагане на електрическите превозни средства ще продължи да се повишава. Това заяви днес главният изпълнителен директор на „Форд мотър“ (Ford Motor) Бил Форд, цитиран от Ройтерс.

Темпът на растеж на продажбите на електрически автомобили се е забавил, но в глобален план те се налагат все по-бързо и „Форд“ ще продължи в тази посока, въпреки че ще се застрахова с бензиновите и хибридни превозни средства, заяви той на събитие в Детройт.

Въпреки че не коментира предизборната надпревара между американския президент Джо Байдън от Демократическата партия и републиканеца Доналд Тръмп, шефът на „Форд“ заяви, че му се иска страната да избере път, по който отрасълът да може да планира по-добре.  

„Ние можем да направим почти всичко като компания, а честно казано и като промишленост, стига да имаме известна сигурност по отношение на това накъде сме се запътили“,  добави Бил Форд. „Проблемът е, че политиците не ни помагат. Просто изберете път и ние ще го следваме“,  коментира той.

Бил Форд заяви, че преходът към електрически превозни средства ще бъде постепенен и определен от потребителите, като не оказваме натиск върху никого.

Междувременно „Форд“ обяви, че изтегля над 456 000 превозни средства от моделите „Бронко Спорт“ и „Маверик“ заради трудности при засичането на промени в зареждането на батерията, което може да доведе до проблем със задвижването и да увеличи риска от катастрофи, предаде Асошиейтед прес.

Според документи, публикувани от Националната асоциация за безопасност на движението по пътищата на САЩ, модулите за управление на каросерията и задвижването за тези автомобили могат да не успеят да засекат промени в зареждането на батерията. Когато не бъде открит, слабият заряд на батерията може да доведе до неочаквани проблеми със задвижването – като внезапно спиране или невъзможност за потегляне.

Изтеглянето обхваща около 403 000 автомобила „Бронко Спортс“, произведени между февруари 2020 г. и март 2024 г., както и 53 000 автомобила „Маверик“, произведени от февруари 2021 г. до октомври 2022 г., според данните в документите. 

предишна статияТри партии искат вот на недоверие, ако Радев не смени Главчев
следваща статияТАСР: Важно е за Словакия помощта за Украйна да е двустранен въпрос, каза премиерът Фицо