Начало Водещи Плъхове превземат Вашингтон

Плъхове превземат Вашингтон

1007
плъхове

Вашингтон има сериозен проблем с плъховете, като той се влошава с нарастването на популацията и с меката зима, съобщава „Гизмодо“. С нарастването на броя на гризачите, американската столица се нареди на 4-о място в страната по брой на този вид вредители. Преди нея се намират Ню Йорк, Лос Анджелис и дългогодишния шампион Чикаго. Тази класация е създадена от американска компания за контрол на вредителите и е на базата броя на нови търсения на услугата. Миналата година Вашингтон е бил на 5 място в тази класация.

И докато Вашингтон не се хвали с чудовищата в тунелите на метрото си, така както прави Ню Йорк, то през септември в интернет бе качен клип от охранителни камери, на които се вижда как плъх пуска противопожарната аларма, за да опразни жилищната сграда.

Андре Питман, служител в здравното министерство споделя и за други неподозирани заложби в гризачите.

„Плъховете се адаптират към всичко. Те са като гении”, казва той.

Властите се опитват да запазят популацията им под контрол по всякакъв начин. Те използват неща като сух лед и отрови, но нищо от това не дава особен ефект.

Марк Екенвиля, заместник-председател на консултативната комисия за добросъседство описва проблемът като „безкрайна война”.

предишна статияСпряха снимките на смущаващ филм на Саша Барън Коен
следваща статияЗабравено човешко сърце на борда върна пътнически самолет