Начало Свят Забравено човешко сърце на борда върна пътнически самолет

Забравено човешко сърце на борда върна пътнически самолет

917
сърце, транспорт

Пътнически самолет, пътуващ от Сиатъл до Далас, бе принуден да се върне на летището часове след като бе излетял, заради човешко сърце, оставено на борда, съобщава Би Би Си.

От „Саутуест Еърлайнс“ казват, че органът е летял до Сиатъл от Калифорния, където е трябвало да бъде предаден в болницата, за да може клапата му да бъде възстановена за бъдещи нужди. Но то така и не е било разтоварено, а липсата му не е била открита докато самолетът не е бил почти на половината път до Далас.

Сърцето не е било предвидено за конкретен пациент.

Детайли за инцидента, който се случи в неделя, бяха разпространени чак в четвъртък.

Пътниците на борда на самолета казват, че са били шокирани, когато капитанът им е казал за товара и причината полета им да се върне.

Някои дори са използвали телефоните си, за да проверят колко време едно сърце може да бъде съхранявано, преди да бъде трансплантирано. Според експерти обикновено между четири и шест часа.

Самолетът е бил във въздуха поне три часа.

Докторът, отговарящ за сърцето, е бил на борда на самолета при пътуването му до Сиатъл, но не е участвал в разтоварването. Според него този инцидент е бил „ужасяваща история на гнусно нехайство“.

След завръщането в Сиатъл сърцето е било отнесено в Центъра за съхранение на тъкани. Оттам казват, че е било получено в приемливо време.

предишна статияПлъхове превземат Вашингтон
следваща статияНеандерталските гени обясняват формата на човешките черепи