Начало България Пешеходните зони в София: „Хубаво е да са повече” или „няма баланс”

Пешеходните зони в София: „Хубаво е да са повече” или „няма баланс”

1104
пешеходна зона

От това, че е хубаво да има повече пешеходни зони в София, пред допълнението, че всичко е въпрос на организация, до това, че трябва да са съобразени с възможностите. Такива бяха част от мненията на хората, които БГНЕС записа за пешеходните зони в столицата.

От март булевард „Витоша”, от улица „Алабин” до булевард „Стамболийски”, стана пешеходна зона. Така пешеходният участък на бул. „Витоша” се свързва с пл. „Св. Неделя“. Това даде повод за неформална анкета на БГНЕС за това удобно и хубаво ли е да има повече пешеходни зони в София. Тук трамваите продължат да се движат по маршрути.

Според Иван е хубаво да има повече пешеходни зони. „Хората ще могат да се движат по-спокойно, по безопасно”, каза Марин, който живее в София. „Живеем на „Мария Луиза”, ако може и там да е пешеходна зона, знам че няма да стане, но ще бъде чудесно. Хубаво е разбира се да има пешеходни зони”, каза Екатерина. Съпругът й Михаил допълва, че всичко е въпрос на организация.

„Има, но трябва да са съобразени с възможностите. В момента имаме една блокирана улица и всички периферни са задръстени от автомобили в целия район. Изобщо блокажа на „Витоша“ води до натоварване на периферните улици, което води до тежки блокажи, като добавим към това, че няма тротоари за ходене и всичко останало – просто нещата не са добре обмислени, няма баланс във всичко, което се прави”, каза Арно. На въпроса дали мисли, че е хубаво да има повече пешеходни зони, Нико е категоричен, че винаги съм го казвал това. „Затова, защото пешеходните зони са за народа, а колите пак за народа, но в колата е един, но по пешеходните зони са много”, каза Нико, който посочи, че е от Добруджанския край. За Марийка също е хубаво да има повече пешеходни зони. „Колкото повече по-добре, по-малко катастрофи”, аргументира се жената.

предишна статияОмагьосан ли е Бермудският триъгълник?
следваща статияЩастливец спечели 45,5 млн. долара от канадска лотария