Начало Водещи Омагьосан ли е Бермудският триъгълник?

Омагьосан ли е Бермудският триъгълник?

2513
Бермудският триъгълник

КЪДЕ СЕ НАМИРА БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК?

Бермудският триъгълник е географска зона в Атлантическия океан, описвана най-често като район, разположен между три мислени прави, свързващи най-южната точка на Флорида, най-северната точка на Бермудските острови и най-източната на остров Пуерто Рико. При различните автори границите на зоната варират донякъде по размер и по форма.

Той покрива територия от 708 111 километра. Това е едно от най-трудните трасета за преминаване на кораби, които пътуват от Америка, Европа и Карибите.

КОЛКО КОРАБИ И САМОЛЕТИ СА ИЗЧЕЗНАЛИ В БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК?

Има твърдения, че Бермудският триъгълник е прокълнат заради десетките изчезнали кораби и самолети там. Когато Христофор Колумб плавал към „Новия свят”, написал в дневника си, че огромен облак от пламък се разбил в морето, а в далечината се появила странна светлина.

Пиесата на Уилям Шекспир „Бурята” вероятно е базирана на истинска история на корабокрушение в Бермудския триъгълник.

Бермудския триъгълник

За последните 100 години там са загубили живота си повече от 1000 души.

Всяка година в Бермудския триъгълник изчезват средно 20 яхти и 4 самолета.

ИЗВЕСТНИ СЛУЧАИ

Един от най-известните случаи на мистериозно изчезване е на полет 19, когато пет бомбардировачи се загубили над Бермудския триъгълник на 5 декември 1945г.

Всички 14 мъже на борда на самолета се изпаряват, както и 13-те моряци и лодката им, които тръгнали да търсят екипажа на самолета.

Бермудския триъгълник

През 1918г. USS Cyclops – огромен танкер, превозващ гориво до Америка, мистериозно изчезва. Всички 309 души на борда се изпаряват.

След като не успяват да стигнат от Балтимор до Барбадос, търсачите се върнали назад по маршрута си, но никога повече не се появили.

КАКВО ГЛАСЯТ ТЕОРИИТЕ НА КОНСПИРАЦИИТЕ

Теориите на конспирациите се опитват да обяснят мистерията около Бермудския триъгълник от години. Появяват се твърдения от извънземни до изгубения град на Атлантида.

  1. Паранормалното – някои писатели смятат, че изчезванията са дело на извънземни. Привържениците на тази теория смятат, че се отваря портал към друга планета. Мястото е като събирателно за хора, кораби и самолети, които извънземните биха изследвали.
  2. Изгубеният град на Атлантида – теоретиците смятат известният град се е намира под Бермудския триъгълник, а митичните кристали, които захранвали Атлантида все още лежат на морското дъно, предавайки силни енергийни вълни, които разрушават всичко над повърхността.
  3. Огромни сгради под водата – паранормалните изследователи твърдят, че под водата се намира огромна кристална пирамида, която може би е отговорна за корабокрушенията и авиоинцидентите.
  4. Душите на американски роби – една от най-известните теории е, че Триъгълникът е дом на душите на роби, които били превозвани към САЩ.
  5. Правителствени изпитания – Атлантическият център за подземни тестове и оценки на американския военноморски флот (AUTEC) се намира в мистериозния Бермудски триъгълник. Използва се като център за тестване на подводници, оръжия, сонари, тайни проекти и обратна инженерна извънземна технология, а някои твърдят, че това е зад това стоят изчезванията.

 

Бермудския триъгълник

 

предишна статияТИТАНИК: Тайните на най-голямото корабокрушение в историята
следваща статияПешеходните зони в София: „Хубаво е да са повече” или „няма баланс”