Начало Водещи Пети опит за избор на председател ще направи Столичният общински съвет

Пети опит за избор на председател ще направи Столичният общински съвет

84
Бруталният отговор на Путин на въпроса: „Докъде се простира Русия?“

Днес в 10:00 часа, Столичният общински съвет ще направи петия си опит за избор на председател. Дневният ред има една единствена точка и той е публикуван на сайта на съвета.

Предишното заседание на Столичният общински съвет бе прекратено на 7 декември, а изборът на председател бе отложен за 18 декември поради несъгласие.

Кандидатите за председател, които бяха представени от различните партии миналата седмица, включваха Диана Тонова от „БСП за България“, Красимир Гълъбов от „Възраждане“ и Пламен Данаилов от „Има такъв народ“. От страна на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) беше оттеглена кандидатурата на Борис Бонев, докато ГЕРБ-СДС не издигна кандидат.

Кметът на София Васил Терзиев написа във Фейсбук, че изборът на председател на СОС не може да се отлага и призова всички общински съветници да защитават интересите на софиянците.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в събота, че те не участват в преговорите за председател на СОС. Това каза по време на Националната зимна академия „Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции“ в Казанлък.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияНовата седмица идва със слънце и температури до 12 градуса
следваща статияЗеметресение разлюля Истанбул и предизвика паника сред населението