Начало Водещи Пеевски със сигнал до МВР и ДАНС за руски тв екип в...

Пеевски със сигнал до МВР и ДАНС за руски тв екип в София

99
Делян Пеевски

На снимката: Делян Пеевски

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски подава сигнал до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС, насочен към незабавно установяване на това, как на територията на България е допуснат да работи екип на забранена в ЕС телевизия “Русия 1”. За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на София, алармираха бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни публикации.

Пеевски приема този акт като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия. Той изразява остро възмущение и настоява ръководството на Министерството на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по случая.

Освен това, Пеевски настоява ръководството на държавна агенция “Национална сигурност” да извърши проверка във връзка с правомощията си и да изпълни задълженията си, за да защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност.

Според него, недостатъчната активност при подобни провокации е лош сигнал към евроатлантическите партньори и поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

предишна статияСлънчево и в първия работен ден след празниците
следваща статияГласовете, които изгубихме и вечно ще помним