Начало Водещи Гласовете, които изгубихме и вечно ще помним

Гласовете, които изгубихме и вечно ще помним

109
Тина Търнър

2023 е година, през която светът загуби някои от най-големите изпълнители в историята на музиката. Някои от тях оставиха незабравимо наследство и останаха легенди още приживе.

Тина Търнър, наричана „Кралицата на рока“, почина на 83-годишна възраст след дълго боледуване. Тя беше известна с харизматичното си присъствие и поредица от хитове.

Почина Тина Търнър. Светът загуби Кралицата на рокендрола

Тони Бенет, един от най-добрите поп вокалисти в историята, напусна света на 96-годишна възраст. Със своите дуети с Арета Франклин той е определен като „близък до съвършенството“.

Няколко дни след него, със също толкова великденство, 56-годишната Шиниъд О’Конър бе открита мъртва в дома си. С нейната песен „Nothing Compares 2 U“ тя постигна международна известност и също изрази открито възгледи за организираната религия и феминизма.

Почина Шиниъд О’Kонър: „Дойдохте да ме видите, докато спя. Тръгнахте си преди да се събудя“

На 81-годишна възраст, екипът на Dейвид Кросби му съобщи, че той е починал в болница близо до дома си в Англия. Той беше съосновател на групите „Yardbirds“ и „Crosby, Stills & Nash“ и един от най-умелите китаристи в историята на рока.

На 54-годишна възраст почина и Лиса Мари Пресли, единственото дете на Краля на рокендрола Елвис Пресли. Според американски медии тя е получила сърдечен удар.

Почина легендарният гръцки певец Василис Карас

Джеф Бек, китарист и бивш член на „Yardbirds“, почина на 78-годишна възраст, като остави незабравимо наследство в музиката.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияПеевски със сигнал до МВР и ДАНС за руски тв екип в София
следваща статияАдска верижна катастрофа в Турция – 10 жертви и над 50 ранени. Шестима шофьори са арестувани