Начало Водещи Още актриси се оплакаха от сексуален тормоз от Харви Уейнстейн

Още актриси се оплакаха от сексуален тормоз от Харви Уейнстейн

1448
Харви Уейнстейн

Нови разкрития за скандала с филмовия продуцент Харви Уейнстейн.

И 25-годишната манекенка и актриса Кара Делевин го обвини в сексуален тормоз. По думите й, той се е опитал да й посегне сексуално след делова среща за филм.

Кара Делевин

В изявлението си супермоделът твърди, че първоначално е получила „крайно неудобно обаждане” от страна на продуцента, в което той е задавал въпроси за сексуалността й и я предупредил, че ако реши да демонстрира хомосексуалността си, то ще трябва да се сбогува с амбициите си да пробие в Холивуд.

„Той ми каза, че ако съм лесбийка или реша да има публична връзка с жена, то повече никога няма да ми бъде предложена роля на хетеросексуална жена и няма да пробия в Холивуд”, споделя отвратената Делевин.

По думите й година или две по-късно отново се е сблъскала с Уейнстейн, след като е получила покана за делова среща в лобито на хотел с него и един филмов режисьор.

Звездата твърди, че веднага щом тя и продуцента са останали сами, Уейнстейн е започнал да се хвали как е „създал кариерите” на сума ти актриси, след като е спал с тях. Той е отправил покана и към нея да се качи в хотелската му стая, на която тя първоначално е отказала, но е била разубедена от асистентката му.

„Чувствах се ужасно безпомощна. Беше ужасно”, припомня си актрисата, която издава още, че в стаята си Уейнстейн вече е бил поканил друга жена, с която е искал Делевин да се целува „като част от прослушването“.

Актрисата от „Отряд самоубийци” обаче настояла, че е по-добра в пеенето и след като е изпяла една песен е пожелала незабавно да си тръгне. Уейнстейн обаче не се е отказал и на вратата все пак се е опитал и самият той да я целуне.

„Беше ми толкова неудобно да говоря … Не исках да навреди на семейството му. Чувствах се виновна, сякаш съм направил нещо нередно“, добави тя в „Инстаграм“ и обясни как се чувства „облекчена“, че е споделила историята си, като призова и други жени и момичета да не си мълчат в случаите на сексуално посегателство.

Реакциите от киносредите също не закъсняха. Ръководителите на фестивала в Кан определиха поведението на продуцента като „недопустимо” и че трябва да бъде „безапелационно осъдено”.

Припомняме, че преди няколко дни „Ню Йорк Таймс” публикува задълбоченото разследване, в което разкри, че награденият с „Оскар“ продуцент е използвал амбициите на младите актриси и им е обещавал солидна кариера в „Холивуд“ в замяна на секс услуги.

Сред жертвите му са били Гуинет Полтроу, Анджелина Джоли, Розана Аркет и френската актриса Жюдит Годреш. Три жени от филмовата индустрия пък са завели дело срещу Уейнстейн за изнасилване.

Продуцентът беше уволнен от студиото, на което е и съосновател, а съпругата му го напусна.

предишна статияВратарят на Египет е близо до рекорд на Гинес
следваща статияГригор Димитров не остави шанс на Сам Куери, задава се нов двубой с Надал