Начало България Очаква ни дъждовен петък

Очаква ни дъждовен петък

1063
време прогноза

В петък ще бъде облачно, а повишението на температурите ще продължи и преваляванията от сняг в Западна и Северна България ще преминат в дъжд. В останалата част от страната също ще превали слаб дъжд. На много места ще се образуват поледици. В Източна България и по долината на Струма ще духа до умерен южен вятър, а в Дунавската равнина слаб от изток-североизток. Максимални температури между 3° и 8°, в Северна България и Горнотракийската низина по-ниски – между минус 3° и 2°, в София около 5°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1500 метра от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3-4°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд по северното крайбрежие ще превали дъжд и сняг, а в следобедните часове на много места слаб дъжд. На места преди обяд са възможни поледици. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 5 и 10°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

предишна статияЕкзекуторът на Гришо стигна полуфинал в Дубай
следваща статияЕдна зодиите ще бъде финасово поощрена, какво да очакват другите?