Лиъм Нийсън
Лиъм Нийсън

Отмениха премиерата на новия филм на Лиъм Нийсън заради расисткия скандал, в който се забърка актьорът, пише „Скайнюз“. Само 2 часа преди да трябва да бъде представен филмът „Cold Pursuit“ в Ню Йорк, беше обявено, че церемонията се отменя.

Причината е лавината от критики срещу Нийсън заради интервю, в което каза, че обикалял улиците въоръжен с палка, за да отмъсти на произволен чернокож мъж, след като негова позната била изнасилена. Някои дори призоваха рицарската степен на сверноирландеца да бъде отнета.

Актьорът разкри в понеделник, че веднъж ходел по улиците, за да търси „черно копеле“, което да убие в отговор на изнасилването на негова позната.

66-годишната северноирландска звезда от „Списъка на Шиндлер“ и „Taken“ популяризира появата си в холивудския екшън трилър „Cold Pursuit“, но интервюто му с британския в. „Индипендънт“ направи неочакван обрат, когато Нийсън направи това признание. Той отказа да разкрие името на изнасилената жена или кога се е случил инцидентът, но разказа в детайли за една седмица на ярост, по време на която той вървял по улиците с палка в търсене на невинната си жертва.

„Ще ви разкажа една история. Това е вярно“, каза той в интервюто, чийто звук беше качен в сайта на онлайн вестника.

Той каза, че „незабавната му реакция“, след като му било казано за изнасилването, е да попита: „Знаеше ли кой е той? Не. С какъв цвят е кожата му? Тя каза, че бил чернокож.“

Нийсън каза, че след това „ходел нагоре надолу из районите с палката , надявайки се, че ще се приближа някой. Срамувам се да го кажа. И аз го правих една седмица, надявайки се някакво… черно копеле да излезе от кръчмата и да ми даде повод за нещо, знаеш, за да мога да го убия.“

Според актьорът целият епизод е продължил „седмица, може би седмица и половина“.

„Беше ужасно, ужасно, само като си спомням, че го направих. И никога не съм признавал това. Ужасно е. Но аз научих урок от това. Когато накрая си помислих: „Какво, по дяволите, правиш?“

Нийсън каза, че е научил „нуждата от отмъщение“, докато е израснал в Северна Ирландия през годините на насилието в британската провинция, известно като „The Troubles“.

„Тази първоначална нужда разбирам“, каза той.

Синът на Нийсън в новия му филм е убит от наркобанда. Сюжетът се върти около последвалото преследване от страна на бащата на виновниците – тема, която очевидно е подтикнала Нийсън да разкрие тайната си.

Разкритието създаде фурор в социалните медии. Името на Нийсън беше второто място в списъка на „Туитър“ в Лондон.

предишна статияАктуална пътна обстановка
следваща статияКонфузно: Пиян морски пехотинец е открит гол в дома на японска двойка