пиян под душа

Офицер от американския флот, разположен в Япония, е бил арестуван, след като е намерен гол в къщата на японска двойка. След нощ, прекарана в консумация на алкохол, той се е вмъкнал в жилището и очевидно се е почувствал като у дома си.

Собственикът на жилището сподели за местения вестник „Канагава Шимбун“, че заварил Уилямс да си взема душ, видимо в нетрезво състояние.

Мъжът предупредил съпругата си, която се обадила в полицията и Уилямс е бил задържан. Повдигнати са му обвинения за влизане с взлом.

Инцидентът станал в град Ебина, в близост до военноморската база Йокосука.

Военноморските сили на САЩ обявиха, че наблюдават случая и сътрудничат с местната полиция по отношение на предполагаемото „незаконно влизане в жилище“, заяви говорителят на военноморската въздушна база Ацуги.

Големият брой случаи на шофиране в нетрезво състояние, както и два случая на изнасилване и убийство, накараха американския флот да забрани консумацията на алкохол на всичките 18 600 моряци във военноморска база в Окинава.

Също така, бе ограничена и свободата на войниците извън базата през 2016 г.

Инцидентите разгневиха местните жители. Те излязоха на протест, като поискаха да бъде сложен край на американското присъствие в Окинава.

Година по-късно на всички войници от американската армия, намиращи се в Окинава, отново бе поставена забрана за напускане на базата, след като пиян морски пехотинец удари камиона си в друго превозно средство, преминавайки на червено. Шофьорът на другото превозно средство, 61 годишен японец, загина.

предишна статияОтмениха премиера на филм на Лиъм Нийсън заради расистки скандал
следваща статияТрансджендър дизайнер дебютира на Седмицата на модата в Ню Йорк