Начало Водещи Осъдиха известна блогърка за насилие над децата й. Живеели като в контрационен...

Осъдиха известна блогърка за насилие над децата й. Живеели като в контрационен лагер

684
Руби Франки, осъдена за насилие над децата си
Руби Франки, осъдена за насилие над децата си
Снимка: БТА

Една жена от Юта стана известна в YouTube с родителски съвети, но беше осъдена за насилие над децата си.

Руби Франки се извини в съда и призна, че е принудила децата си да гладуват и са били малтретирани. Нейната партньорка Джоди Хилдебранд получи идентично наказание – четири присъди от една до 15 години всяка, които ще бъдат изтърпени една след друга.

Прокурорът разкри, че две от децата на Франки, на възраст девет и 11 години, са живели в „обстановка, подобна на концентрационен лагер“ и нарече обвиняемата „значителна заплаха за обществото“.

„На децата редовно им е отказвана храна, вода, легла, в които да спят, и практически всякакви форми на забавление“, добави прокурорът.

В съда Руби Франки през сълзи се извини на децата си и каза: „Бях толкова дезориентирана, че вярвах, че тъмното е светло, а правилното е грешно“. По думите й тя е била силно повлияна от съветите на Хилдебранд.

Двете жени бяха арестувани през август 2023 г., след като недохраненият 12-годишен син на Франки избяга през прозореца на къщата на Хилдебранд в Ивинс, Юта. Полицията каза, че след това детето изтичало до къщата на съсед и поискало храна и вода.

Момчето е имало разкъсвания от връзване с въже, пише в полицейските регистри.

Арестите бележат края на дългата и противоречива кариера в YouTube на Руби Франки. Блогърката е натрупала над два милиона абоната в своя канал 8 Passengers, който стартира през 2015 г.

Нейните влогове показват ежедневието на типично мормонско крайградско семейство, чиито деца се обучават у дома, а готвенето и чистенето са ангажимент на цялото домакинство. Феновете започват да стават подозрителни през 2020 г., когато един от синовете на Руб споменава, че е бил принуден да спи на чувал с боб в продължение на седем месеца.

Тогава зрителите на YouTube „претърсват“ нейните архиви и откриват други смущаващи и противоречиви методи, използвани от влогърката – като задържане на храна, заплаха да отреже главата на играчка плюшено животно и „отмяна“ на Коледа като наказание.

Още любопитни новини – четете тук

предишна статияТри села треперят от стръвница. Искат разрешение за отстрела й
следваща статияДенков от Париж: Има забавяне на ключови реформи, трябва да ги ускорим