Начало Водещи Осиновителка хапала и била с колан 2-годишната Севда. Съдят я за смъртта...

Осиновителка хапала и била с колан 2-годишната Севда. Съдят я за смъртта на детето

104
Анка в съда
Анка в съда

Следи от ухапване и изгаряне, както и белези от колан са установени по тялото на 2-годишната Севда от Пловдив. Детето почина от черепно-мозъчна травма, а за това е обвинена неговата осиновителка Анка Михайлова. Съда в Пловдив разглежда делото срещу нея.

По думите на Михайлова, детето е паднало от спалнята без никой да го види.

Изследователите открили следи от ухапване по бузата на Севда, макар че тя твърди, че я е хапнала, за да я свести. Вещото лице д-р Павел Тимонов заявява, че момиченцето е малтретирано преди инцидента.

Преди смъртта си Севда е била в болница с черепно-мозъчна травма и други наранявания. Осиновителката е обвинена в умишлено убийство на безпомощно лице в домашни условия. Съседи и познати на жената потвърждават, че тя се грижела добре за детето.

Анка Михайлова изложи своята версия за инцидента пред съда. Тя твърди, че детето е паднало и като опитала да му помогне, нещо неочаквано се е случило.

След инцидента свидетели откарали майката и детето в болница, където Севда по-късно починала. Михайлова категорично отрече, че е наранявала или хапала детето.

Делото продължава с изслушването на други свидетели.

Прочетете повече новини тук