Начало Водещи Министърът на иновациите даде „отчет“ за 51 нощувки в чужбина

Министърът на иновациите даде „отчет“ за 51 нощувки в чужбина

99
Министърът на иновациите Милена Стойчева Кадър: БНТ
Министърът на иновациите Милена Стойчева
Кадър: БНТ

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева даде обяснение на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов за продължителните си пътувания извън страната. Тя посочи, че актуалните дискусии трябва да са насочени към действията и стратегията на правителството, а не само към командировките на министрите в кабинета.

„Главният ни приоритет е да привлечем инвеститори и да утвърдим България като привлекателно място за живот и работа. Всяко мое пътуване има конкретна цел и резултат. Участвах в стратегически диалог между САЩ и България, следващото пътуване беше свързано с подписването на споразумение между България и НАСА, което е от историческо значение“, коментира Стойчева пред БНТ.

„Другата част от моите пътувания целят развитието на отношенията с държавите в региона. Нашата цел е да направим Източна Европа център на иновациите. Вече подписахме споразумение за сътрудничество с Румъния, а предстоят подобни действия с Хърватска, Словения и Гърция“, добави министърът.

Тя сподели и за посещението си в седалището на Meta, където беше изненадана от вицепрезидента им, отговарящ за изкуствения интелект. Стойчева разкри, че от компанията изразиха желание да създадат център за развитие в България за виртуална реалност.

„Изпълнихме почти на 100% плановете си. Разговорите ми с Денков и Габриел са професионални и фокусирани върху решенията. Обсъдихме постиженията и нашите високи цели. Моят ресор е ‘стартъп министерство'“, заяви Стойчева с усмивка.

Също така министърът отрече сведенията, че от нейното министерство са предоставени средства за режима на Владимир Путин през „Лукойл“.

За още вътреполитически новини посетете нашия сайт