Начало България Опасно време в 17 области на страната

Опасно време в 17 области на страната

1278

Оранжев код за силен вятър е обявен за цяла Северна България, както и в областите Бургас, Ямбол и Сливен. Възможни са смущения в електроснабдяването, предупредиха от НИМХ-БАН.

Екипи на аварийно-спасителната дирекция към общината имат готовност да реагират при сигнали.

Предупреждението е в сила за 17 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол.

Синоптиците предупреждават, че в тези райони ще духа силен, на пориви бурен вятър от запад–северозапад със средна скорост 15-20 метра/секунда (55-72 км/ч) и пориви до 25-28 м/с (90-100 км/ч).
За останалите райони от страната е обявен жълт код за силен вятър за 30 октомври. В тези области ще духа силен, на пориви бурен запад–северозападен вятър със средна скорост 12-17 метра/секунда (43-60 км/ч) и пориви до 20-22 метра/секунда (72-80 км/ч).

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен, временно до бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 12 и 14 градуса. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е около 17 градуса.

предишна статияВладислав Горанов: БСП е алтернатива, но лоша
следваща статияКрим смята празнуването на Хелоуин за „недопустимо”