Начало България Владислав Горанов: БСП е алтернатива, но лоша

Владислав Горанов: БСП е алтернатива, но лоша

979

БСП е алтернатива на ГЕРБ, но е лоша алтернатива. Това заяви на пресконференция финансовият министър Владислав Горанов.
Според него, трябва да се инвестира в качеството на образование и квалификация на персонал. „Подценявали сме БВП, държавата произвежда повече. Да, произвежда повече именно заради политиките, които налагаме. Какво по-голямо доверие към управлението от това хората да продължат да потребяват и да инвестират в собствената си икономика. БСП не може да бъде алтернатива на това. БСП не дават реална алтернатива“, категоричен бе Горанов, цитиран от БГНЕС.

„Проблемът в здравеопазването било, че има търговски дружества, да, има проблем, но осигуряваме по-високо финансиране за здравеопазването. Има и калпазани, но ако се поинтересувате защо врачанската и ловешката болница са на това дередже, отговорът няма да е ГЕРБ“, смята Горанов.
Той подчерта, че бюджетът за 2018 г. давал възможност държавата да изпълнява функциите си и да изпълнява политиката на това правителство. „Държавата можела да расте повече, може-но не с тях. Хората имат нужда от спокойствие и предвидимост и това им се дава в момента. БСП са притеснени, че не могат да дадат реална алтернатива на случващото се“, допълни Владислав Горанов.
От своя страна министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова заяви, че спасявайки, може би, своите вътрешнопартийни проблеми, БСП искат да загробят имиджа на България. „Първото българско председателство, е една тема, която е аполитична, надпартийна. Осъзнаваме националната отговорност, която носим. България трябва да бъде един отговорен, стабилен, пълноправен член на ЕС. Нещо, което означава да поемаме ролята да говорим в един глас, от името на 28 държави-членки на ЕС, да представляваме и защитаваме интереса на всички граждани в ЕС, на 28-те държави, като част от общоевропейските ни приоритети и теми, важни и актуални за всеки един европеец“, отбеляза Павлова.
Според нея опитът на политически централи и конгреси да се заиграват с тази тема, да я политизират, манипулират, е грозен и недостоен.
„Казаното вчера – поредната лъжа. Приоритетите на председателството – ясно посочени са. Приоритетите на трите държави – ясно одобрени са.Одобрени от всички европейски лидери на Европейския съвет през юни. Преписват или не четат? Лъжат или манипулират? Това е нашият въпрос. Остава усещането, че може би левицата в България, като част от европейската левица, не иска да говори за единство, за сигурност, за интеграция на Западните Балкани“, допълни Лиляна Павлова.
Съединението прави силата. Нека сме силни, за да имаме силна Европа. Това е което трябва да ни обединява, призова Павлова.
От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че „е много лесно и готино да приказваш цветни неща и да си играеш с думите“, но опасните неща ставали, когато започнеш да си играеш с бюджет и институции.
„Ако базираш цялата си риторика на фалшиви новини, как би изглеждало едно това управление. Докато си в опозиция е лесно. Това са харчи, защото истината не е интересна, даже-скучна. Цялото конгресно мероприятие ми прилича на група за взаимопощ, където се събират хора и се подкрепят едни други“, призна Дончев.
Биков, пък обясни, че от ГЕРБ правели регистър с фалшиви новини или обвинения от страна на БСП към ГЕРБ и правителството и цитира изказвания на представители на левицата. „БСП има проблем с корупцията вътре в себе си. Този проблем е ясен от десетилетия. Има арестувани хора за нелегален пренос на пари през сръбската граница, визирам Кирил Добрев. Единственият начин БСП да каже, че няма проблем с корупцията, е да каже, че всички останали са корумпирани“, смята Биков. Той изрази надежда „черната кампания на БСП да спре поне по време на председателството“. Те компрометират цялата обществена, политическа, и медийна среда в България, вярва Тома Биков.
„Продължаваме да правим това, което е дадено като препоръка от ЕК и винаги сме били в диалог с ЕК и сме убедени, че механизмът за България и Румъния ще отпадне порез този 4-годишен мандат заради управлението и политическата воля на кабинета и парламентарното мнозинство, допълни Цветан Цветанов./БГНЕС

предишна статияTwitter, Facebook и Google се явяват на изслушване за руската пропаганда
следваща статияОпасно време в 17 области на страната