прогноза за времето

Днес до обяд на отделни места, а след обяд и вечерта над много райони ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони – интензивни валежи и гръмотевична дейност. Ще има условия и за градушки. До обяд с до умерен северозападен вятър ще прониква хладен въздух, а в следобедните часове вятърът в цялата страна постепенно ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са от около 20° по морския бряг, до 30° в крайните югозападни райони.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. В отделни райони валежите ще са с голям интензитет и значителни количества. Вятърът от северозапад ще се ориентира от изток – предимно слаб, по най-високите части – умерен от югозапад. Ще е по-хладно с максимална температура на 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно висока облачност. След обяд на отделни места ще се развие и купеста. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18-21°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще е предимно 2 бала, вечерта ще започне да се усилва.

предишна статияСватба в самолет, за да се избегнат ограниченията заради COVID-19
следваща статияЕдна от зодиите днес да внимава с финансите и дългосрочните инвестиции