Начало Водещи Обича ли „Възраждане“ Русия повече от България

Обича ли „Възраждане“ Русия повече от България

169
България Русия
Снимка: БТА

Никога преди в България не е имало партия като „Възраждане“, която откровено изразява своята безусловна подкрепа към руската политика и защита на руските интереси. И БСП и АТАКА също са проруски партии, но не толкова явно.

Днес стана ясно, че делегация на „Възраждане“ е посетила Русия по покана на партията на Путин „Единна Русия“ и е участвала във Форум на поддръжниците на борбата с модерния неоколониализъм „За свободата на нациите“. Тази визита идва в момент, в който целият цивилизован свят е възмутен от смъртта на руския опозиционер №1 Алексей Навални и от войната, която води Путин в Украйна. Повечето европейски държави привикват руски посланици за обяснения, а българска партия изпраща свои представители в Русия, на официално посещение.

Всички политически актове на партия „Възраждане“ имат една ясна цел и това е защитата на руските интереси у нас. Те представят интересите на бившия Съветски съюз като руски интереси, което е дълбоко некоректно, тъй като повечето съветски народи бяха натикани в СССР насилствено. Руската инвазия в Украйна бе заклеймена от всички цивилизовани страни.

Само за нашата партия „Възраждане“ това не представлява проблем. Те яростно защитават руските символи и интереси и отидоха в Москва, за да покажат, че руското посолство управлява тяхната партия.

Какво получава за това „Възраждане“ е нещо, което вероятно никога няма да разберем. Но тази партия е проблем за българските избиратели, които трябва да знаят какво избират и къде се отчитат избраните от тях представители. 

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияСливат Агенция „Митници“ и НАП
следваща статияУкраинските войски се изтеглиха от Авдеевка след четиримесечна обсада