Обертан

Станислав Костов и Габриел Обертан бяха определени за футболисти на 9-ия и 10-ия кръг в Първа професионална лига. Костов вкара на два пъти на „Витоша“ (Бистрица) и е голмайстор на първенството с шест отбелязани гола, докато Обертан се превърна в герой за „сините“ при минималния успех с 1:0 във „Вечното дерби“ с СКА-София.

Двамата говориха пред журналисти след награждаването си в „Пресклуб България“. Бившият играч на „Нюкасъл“ и „Манчестър Юнайтед“ Обертан заяви, че очаква в скоро време да преподпише с клуба и няма никаква причина да си тръгне от „Георги Аспарухов“.

„Изглаждаме последните детайли около новия договор, въпрос на няколко седмици. Няма никаква причина да напусна отбора. Имаме страхотен отбор, дойдоха нови футболисти, нов треньор, изглеждаме значително по-добре, отколкото през миналата година. Намираме се в чудесна форма“, сподели французинът.

Полузащитникът говори и за разбирателството със съотборниците си на терена, както и младите момчета в Левски.

„Няма никакъв проблем с езика, разбирам се със съотборниците, това е най-важното. Относно младите момчета, наистина има много талантливи играчи, които идват от академията. Шейтанов и Кабов тренират с мен във фитнеса. Най-важното за тях е да имат отлична физическа подготовка. Играх във Висшата лига, където физиката и интензивността са ключови, затова те трябва да работят върху този аспект от играта“, завърши Обертан.

Костов от своя страна коментира ролята на новия треньор Славиша Стоянович и конкуренцията в Първа лига.

„При новия треньор играем по-офанзивен футбол, това е различното в сравнение с периода на Делио Роси начело на клуба. Много добре се разбираме със съотборниците си на терена и те са в основата на това да бъда голмайстор на първенството до момента. Конкуренцията тази година е сериозна, виждате, че „Локомотив“ (Пловдив) ни победи по-рано, „Берое“ и „Ботев“ също не бива да бъдат подценявани. Забравили сме мача с ЦСКА-София, сега трябва да се концентрираме върху предстоящия двубой със „Славия“, защото те са труден противник за нас. Надявам се да сме пределно мобилизирани и да спечелим мача“, сподели Костов.

Той бе запитан на пресконференцията и защо не е повикан в националния отбор на България и заяви, че „явно все още не съм готов за повиквателна в националния отбор“.

предишна статия12 места, на които може да криете пари (СНИМКИ)
следваща статияОктомври ще бъде най-добър за тези три зодии