Начало България НС разглежда отлагането на либерализацията на пазара на ток за битовите клиенти

НС разглежда отлагането на либерализацията на пазара на ток за битовите клиенти

34
народно събрание, парламент
Снимка: БТА

Днес депутатите ще разгледат и обсъдят искането за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Росен Желязков. Предложението е внесено вчера и подписано от народни представители от различни партии. Според парламентарния правилник, такива искания се обсъждат на първото заседание след подаването им.

Правилникът предвижда, че председателят и заместник-председателите на парламента могат да бъдат освободени по писмено предложение на една трета от всички народни представители, при определени обективни причини. Предложението се поставя на гласуване на първото заседание след подаването му и включва възможността за изслушване на засегнатото лице.

Днес се предвижда и второ гласуване на промени в Закона за енергетиката, свързани с отлагането на либерализацията на пазара на електрическа енергия за битовите потребители. Този втори опит за гласуване датира от отлагането на либерализацията на първото четене.

Също така, на дневен ред е второто четене на промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, като се разглежда и проект на решение за подкрепа на Пътната карта за климатична неутралност на България.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияБалотаж на изборите в Северна Македония
следваща статияКалугер спасил жълтици от наш манастир, глухата Цока го скрили. Търсят имането до ден днешен