Начало Свят Нова мода сред френските политици – снимки с боксови ръкавици

Нова мода сред френските политици – снимки с боксови ръкавици

44
Еманюел Макрон, демонтира
Президентът на Франция Емануел Макрон.
Снимка: Архив

Последно е модерно френските политици да се снимат с боксови ръкавици в агресивни позиции по време на тренировки, но този обичай може да доведе до критики и обвинения в плагиатство на стила на руския президент Владимир Путин – съобщава Франс прес.

Пример за това е френският президент Емануел Макрон, който направи снимки с боксови ръкавици, публикувани на профила му в „Инстаграм“ от фотографката му Соазиг дьо ла Моасониер. Снимките са черно-бели и показват президента в нападателна поза срещу боксов чувал, съобщава „Фигаро“.

С подобни снимки се показа и бившият министър на здравеопазването и бивш представител на правителството Оливие Веран. Те бяха публикувани във в. „Фигаро“, докато той разказваше за промените в живота си след станал депутат и лекар.

Но най-известни са снимките на бившия премиер Едуар Филип, който през 2016 г. в документален филм показа страстта си към бокса и как този спорт му помогнал да преодолее страховете си.

Експертите по политическа комуникации обясняват, че боксът е символ на сила и че използването му в политиката има различно значение за различните личности. Например, за Макрон снимките са опит за комуникация „на един единствен манеж“, докато за Путин те подчертават физическата му форма и борбен дух.

Въпреки че има и критици, които разглеждат този обичай като по-скоро опит за популизъм и манипулация, все повече политици се ангажират с бокса като образ на мъжественост и индивидуална сила.

Феновете на бокса във Франция постоянно нарастват, като за последни години членството във Френската боксова федерация се удвоило. Интересът към спорта е все по-голям, както в средите на работническите класи, така и сред заможните граждани.

Още международни новини – четете тук

предишна статияШефът на "Мосад" ще се срещне в Катар с посредници за прекратяването на огъня в Газа и освобождаването на заложници
следваща статия"Ермес" е обект на съдебен процес по обвинение, че запазва прочутите си чанти "Бъркин" само за най-платежоспособните си клиенти