Начало Новини "Ермес" е обект на съдебен процес по обвинение, че запазва прочутите си...

"Ермес" е обект на съдебен процес по обвинение, че запазва прочутите си чанти "Бъркин" само за най-платежоспособните си клиенти

59
"Ермес" е обект на съдебен процес по обвинение, че запазва прочутите си чанти "Бъркин" само за най-платежоспособните си клиенти

„Ермес“ (Hermes) е обект на ново съдебно дело по обвинение, че френският търговец на дребно на луксозни стоки, продава прочутите си чанти „Бъркин“ (Birkin) само на клиенти, които са похарчили огромно количество пари в магазините за други стоки, съобщи Асошиейтед прес.

Предложеният федерален колективен иск, заведен тази седмица в Сан Франциско, обвинява „Ермес“, че нарушава антитръстовия закон, карайки клиентите да си купят други стоки в магазина, преди да получат привилегията да се сдобият с чанта „Бъркин“ от „Ермес“.

Чантите „Бъркин“, които са изработени от кожа от занаятчии във Франция, могат да струват десетки и дори стотици хиляди долари на пазарите за стоки втора употреба и са носени от звезди като Дженифър Лопес, Ким Кардашиян и Кенди Би. 

Чантите могат да бъдат закупени само в магазин на „Ермес“ и не се продават онлайн.

Според завелите делото средностатистическият клиент не би могъл просто да влезе в магазин на „Ермес“ и да си купи „Бъркин“.

По-скоро на клиентите, „смятани за достойни“ чантите „Бъркин“ ще им бъдат показани в отделна стая. 

„Ермес“ не отговори на молбата за коментар.

предишна статияНова мода сред френските политици – снимки с боксови ръкавици
следваща статияАлехандро Табило ще бъде първият съперник на Григор Димитров на турнира "Мастърс 1000" в Маями