Начало Спорт Нешка Робева пое ансамбъла на Германия

Нешка Робева пое ансамбъла на Германия

1503

Великата Нешка Робева се заврърна към треньорството. Тя подписа договор с Германската федерация по художествена гимнастика, като ще отговаря за националния ансамбъл на страната. На поста тя сменя друга българка – Екатерина Дуламова, която бе на тази позиция през последните две години и половина.

„Радваме се, че можем да разчитаме на много опитната и успешна в международен план треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да постигнем нужния стимул, който е необходим, да направим решителната крачка на международната сцена“, обясни спортният директор на немската федерация Волфганг Уилям.

„Интересна задача е да работя с отбора следващите няколко месеца. Вече направихме композициите, остава само да ги изчистим“, добавя най-успешната ни треньорка. Очаква се да видим работата й на Световната купа в София в края на март, за която ансамбълът е заявен.

Както е известно, Робева на два пъти писа за свои пътувания до Германия. Първоначалната идея е била да помогне като хореограф. На „Герена“ пък за поставяне на съчетания гостува най-добрата немска състезателка в момента Ноеми Пешел.

Екатерина Дуламова води ансамбъла на Германия в последните две години и половина и го класира за Олимпиадата в Рио де Жанейро, на която тимът зае престижното 10-о място. На Световното миналото лято германките останаха 14-и. На Европейското в Холон (2016) Дуламова класира отбора на шесто място във финала на обръчи и бухалки.

предишна статияКанада променя текста на химна си, за да е полово неутрален
следваща статияНовак Джокович претърпя операция на лакътя