Начало Пари Невероятният живот на Опра Уинфри. За какво харчи 3-те си милиарда водещата?

Невероятният живот на Опра Уинфри. За какво харчи 3-те си милиарда водещата?

2458
Опра Уинфри притежава състояние от 2.9 млрд. долара, сочат данни на сп. Forbes. Но какво прави тя с всички тези пари? От Business Insider разгледаха покупките и навиците на Уинфри в последните години, а те, освен луксозни покупки, инвестиции и ваканции, включват и множество благотворителни каузи. Опра Уинфри е водеща, актриса, медиен магнат и филантроп, пише Profit. Основно тя харчи парите си в няколко направления – покупки на имоти по цял свят и инвестиции в различни бизнеси.
През 1991 г. тя си купува самолет за 42 млн. долара, след скандал на летището. Само в последните години тя е похарчила над 100 млн. долара за покупката на имоти. През 2001 г. купи имение в Монтесито, Калифорния, за 52 млн. долара. Притежава и 652 дка земя в Мауи, където съседен имот бе продаден през 2016 г. за 32 млн. долара. През 2014 г. Опра купува къща в Колорадо за 14 млн. долара. Две години по-късно тя харчи 29 млн. долара за имение с конюшни в Монтесито. То е разположено на 92 дка. Последната ѝ покупка е само преди няколко месеца, като това са 124 дка на остров Оркас във Вашингтон. Тя ѝ струваше 8.3 млн. долара.
Опра Уинфри определено обича да пътува. През 2006 г., заедно с най-добрата си приятелка Гейл Кинг, предприеха 11-дневно пътуване от Санта Барбара до Ню Йорк. През 2011 г. те бяха забелязани в парка Йосемити. През 2014 г. Уинфри пусна снимка в Instagram от Умбрия, където се научи как се берат трюфели.
Не липсват и забавленията. През 2015 г. Уинфри и Кинг посетиха клубовете в Ибиса. А през 2009 г. тя заведе всичките си служители на 10-дневен круиз, които струваше 9.2 млн. долара. По-късно и на остров Мауи.
Уинфри бе сред съоснователите на Oxygen Media, която през 2007 г. бе продадена на NBC за 925 млн. долара. През 2015 г. тя купува 10% от Weight Watchers за 43 млн. долара, а днес вложението ѝ се оценява на 400 млн. долара. През март тази година тя продава част от дела си, като печели 110 млн. долара. Компанията изготвя програми за следене на теглото, а интересът към нея нарасна многократно след инвестицията на Опра.
Интересите ѝ напоследък са насочени към здравеопазването и подобряване на начина на живот на хората. Ето защо тя инвестира неназована сума в дял от веригата ресторанти за здравословно хранене True Food Kitchen.
През годините Опра Уинфри е дарила милиони долари за различни благотворителни каузи. Преди повече от 10 г. тя дарява на хиляди хора от публиката на нейното шоу по 1000 долара, с които те могат да помогнат на любимата си благотворителна организация. През 2007 г. тя открива лидерска академия за момичета в Южна Африка. В последните 10 г. издръжката й е струва около 140 млн. долара, информира самата тя преди година. Получаваш от света това, което му даваш, обича да казва Уинфри.
предишна статияСАЩ отказват визи на неомъжени гей дипломати
следваща статияМайка излекува упорита екзема на бебето си с домашен сапун от кърма