Бебе кърмене

Майка от Шотландия опита всичко в стремежа си да оправи своето дете от упорита екзема. накрая решила да направи домашен сапун от своята кърма и без да иска открила чудесен лек, съобщи сайтът health.com.

Кърмачката Джой Евънс твърди, че е опитала всичко под слънцето, за да помогне на своя малък син Финли, който страда от кожно заболяване от 6-месечна възраст. Не помогнало нито стероидното лечение, нито успокояващите кремове, нито някои нетрадиционни методи. Тогава решила да опита нещо, за което била чела онлайн: домашен сапун, направен от собственото й мляко. Това проработило за нейното 20-месечно дете.

Евънс сподели опита си в „Туитър“:

„Миналия месец направих домашен сапун от кърма, за да облекча екземата на моето бебе. Иска ми се да имах снимки отпреди това, но сега тя е напълно изчистена! Без стероидни кремове, овлажнители и скъпи продукти – просто минах на това и кожата му се изчисти напълно. #домашно приготвен #сапун #екзема #магичен#органичен.“

Според публикация в британското издание „Метро“ Евънс използвала поостаряла замразена кърма от фризера си.

„Бях скептична, като го намерих, но се надявах да свърши работа – сподели тя – надеждата ми бе поне да доведе до малко подобрение или поне да не го сърби толкова и да му е по-комфортно, но това надхвърли всичките ми очаквания. Бях стигнала до положение, в което съм готова да опитам каквото и да е. Имах във фризера малко изцедено мляко, което беше твърде старо, за да го храня с него и просто реших да опитам. Един ден в бебешката му група беше съблечен по пеленки, защото играеха някаква игра, с която се бяха измърсили. Гледах го и си помислих: „Всичко е изчезнало!“. Бях удивена.“

Сега майката възнамерява да си държи в готовност такъв сапун, за да третира с него екземи и други кожни заболявания, които може да се появят.

„Излиза като обикновен калъп сапун, само че по-мек$ – каза тя=

Няма претенции, че това е решението за кожните проблеми на всички бебета, но е насърчително, че нещо толкова просто и евтино може да свърши работа.

Предупреждаваме, че независимо от посочените окуражителни резултати е добре да да се консултирате с лекар, ако решите да използвате тази рецепта за Вашето бебе.

предишна статияНевероятният живот на Опра Уинфри. За какво харчи 3-те си милиарда водещата?
следваща статия14 интересни факта за сънищата, които не знаете