Начало България На отделни места ще превали дъжд

На отделни места ще превали дъжд

913
време прогноза, година, старата

времето

Днес ще преобладава облачно време и главно в Западна и Централна България ще има превалявания – във високите котловинни полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите райони – от дъжд. Значителни валежи не се очакват.

Ще духа до умерен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 4° и 9°. Привечер и през нощта срещу петък вятърът ще отслабне, в повечето райони ще стихне, облачността бързо ще намалее.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца. .

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места ще превали слаб сняг, под 1200 метра – дъжд и сняг. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Чeрноморието облачността ще е предимно значителна, но само на места в южните райони слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7° – 9°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

предишна статияПиенете води до рак, доказаха учени
следваща статияЛош ден в любовта за една от зодиите, друга не бива да инвестира пари