Начало Водещи На вниманието на МВР: Кой е униформеният служител пред клуба на Нотариуса?

На вниманието на МВР: Кой е униформеният служител пред клуба на Нотариуса?

169
На вниманието на МВР: Кой е униформеният служител пред клуба на Нотариуса?

Нахранявали ли са служители на МВР магистратския клуб на Мартин Божанов – Нотариуса?

Този въпрос се задава след разкритията на Антикорупционния фонд за мрежата, ръководена от убития Божанов. Подобно на ресторант „Осемте джуджета“, където действаше друга подобна група – тази на Петьо Еврото, който се намира в неизвестност, беше съобщено, че патрулни автомобили на МВР често патрулират около заведението.

От Антикорупционния фонд разпространиха снимка, на която се вижда униформен служител с отличителни белези на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) и отправят въпрос към вътрешния министър Калин Стоянов дали е имало протекция от страна на МВР върху мрежата на Божанов.

Няколко неудобни въпроса около смъртта на Нотариуса

Според министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, няма информация за полицейска охрана пред SS клуба на Мартин Божанов-Нотариуса, съобщават от фонда и задават следните въпроси:

– Кой е униформеният човек на снимката?

– Какво прави той пред частния клуб на Нотариуса на улица “22 септември” в София?

– Защо е в униформа, идентична с тази на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР?

– Имало ли е подавани сигнали срещу служители на СОБТ за охранителни услуги на бизнесмени и какво било разследването от отдел “Вътрешна сигурност”?

От организацията посочват, че публикуват снимката, за да бъде верифицирана от институциите.

„По наша информация охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, за дълъг период.

Беше имало подадени и сигнали с имена на служители на МВР, евентуално замесени в това, което засега няма да публикуваме.

На снимката пред SS клуба е последният собственик Евлоги Петров до тунингования спортен автомобил на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса“, уточняват още от АКФ.

Очаква се днес бившият модел Ивайла Бакалова и бизнесменът Веселин Денков да се явят пред временната анкетна комисия в парламента и да разкажат за това как е действала мрежата за влияние върху магистратите, оглавявана от Божанов.

Именно от разказите на Бакалова пред АКФ преди няколко години беше разкрита схемата за влияние в магистратурата и как се уреждат дела срещу заплащане.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияИскат ли всъщност Борисов и Пеевски да има правителство?
следваща статия„Всички ни е страх, но е време да бъдем солидарни“: Има ли признаци на съпротива в Русия след смъртта на Навални?