Начало Водещи Най-после! И Toyota се похвали с кемпер (СНИМКИ)

Най-после! И Toyota се похвали с кемпер (СНИМКИ)

1148

Почти всяка автомобилна компания има свой, добре познат кемпер. И само Toyota дълго време не можеше да се отличи както трябва в този сегмент.  Поне  доскоро, докато не показа Toyota Lerina – автомобил, еднакво подходящ за семейни екскурзии из страната и в чужбина, както и за пътувания за почивка в дивата (а и не в съвсем дивата) природа, пише Automedia. Този компактен универсален микробус е отличен асистент и незаменим приятел на семейството в много ситуации.

Кемперът е предназначен за шестима. Въпреки малкия си размер,  в салона има всичко необходимо за пътниците. Като малка кухня за готвене в полеви условия. Възможностите за товарене на багаж са впечатляващи, има дори отделения за съхраняване на прясна вода. Когато кемперът е паркиран, лесно може да бъде разгънат душ.  Основната характеристика на салона е задната мобилна седалка, която може да бъде сгъната и преместена, за да се разшири жизненото пространство. Седалките могат да бъдат разположени и за организиране на място за спане.

Toyota се похвали с кемпер

Що се отнася до кухненския модул, собственикът (или собственичката) ще разполага с мивка, печка, резервоар за прясна вода и, разбира се, 25-литров хладилник. В оборудването влизат и соларни панели на 100 вата, които ще помогнат за осигуряването на ток. Местата за съхранение на всякакви вещи пък е предостатъчно.

Toyota се похвали с кемпер

От останалите удобства в Toyota Lerina може да се отбележи наличието на преносима тоалетна. Не трябва да се забравя, че когато е паркирана, на покрива на автомобила се повдига модул, който позволява височината на тавана в салона да се увеличи. При лошо време или при не много високи температури на помощ пък идва малка печка.

Toyota се похвали с кемпер

Кемперът е създаден върху колесната база на Proace Comfort. Двигателят е 2-литров с турбокомпресор с мощност 180 к.с. в най-напомпаната версия.  Има мултимедийна система със 7-инчов TFT дисплей,  а за по-удобното шофиране на дълъг път автомобилът разполага и с круз контрол.

Toyota се похвали с кемпер

предишна статияМарт месец ще започне без валежи, но с ниски температури
следваща статияКалифорния разреши колите без шофьор