Начало България Март месец ще започне без валежи, но с ниски температури

Март месец ще започне без валежи, но с ниски температури

844
облачността

В сряда, с обръщане на вятъра от север-северозапад, ще нахлуе нова порция студен въздух.

времето

Отново ще има валежи от сняг, на повече места и повече като количество в югоизточната половина от страната, съобщи дежурният синоптик в НИМХ-БАН Анастасия Стойчева.

По-късно през деня от запад валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва. Минимални температури – предимно между минус 14° и минус 9°, максимални – между минус 9° и минус 4°, в крайните югозападни райони – до 3-4°.

Месец март ще започне с ниски температури – предимно между минус 15° и минус 10°, в отделни райони по-ниски. Ще бъде почти тихо.

През деня ще има и слънчеви часове. Вятърът ще придобие южна компонента и ще започне затопляне. Дневните температури ще са между минус 6° и минус 1°.

В петък се очаква ново увеличение на облачността и слаби валежи, от дъжд и от сняг. Ще има условия за поледици. Вятърът от югозапад в Източна България временно ще се усили. Повишението на температурите ще продължи.

През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще е променливо. В събота и в понеделник облачността ще се разкъсва и ще намалява, докато в неделя на места ще превали дъжд.

предишна статияВ столицата чистят вътрешнокварталните улици
следваща статияНай-после! И Toyota се похвали с кемпер (СНИМКИ)