Начало Водещи Най-ефективният начин за сваляне на килограми!

Най-ефективният начин за сваляне на килограми!

1014
отслабване

Екип американски учени установиха, че замразяването на блуждаещия нерв /“nervus vagus“ започва от върха на мозъчния ствол и минава през цялото тяло/ способства за понижаване на апетита и оттам за борба с излишните килограми.

Учените от Медицинската школа в университета „Емъри“, университета на щата Ню Йорк в Бъфало и медицинския център на университета на Пенсилвания са провели изследване с участието на десетки пациенти с първа и втора степен затлъстяване.

На всеки от тях е проведена процедура по замразяване на задния ствол на блуждаещия нерв, чрез който в мозъка постъпват сигнали за глад. В гръбначния мозък на пациентите се вкарва игла и с помощта на криогенна течност се замразява определена част от нерва. След това в продължение на 90 дни се следи състоянието на пациентите. При всички е установено намаляване на апетита и понижаване на телесното тегло. Не са забелязани странични ефекти, а процедурата е определена от учените като безопасна и даваща реални резултати. Те посочват, че изследването е насочено към намаляване на силата на сигнала за глад, който празният стомах изпраща на мозъка. Изследването е пилотно и предстои по-нататъшна работа по наблюдение на действието на метода сред по-голям брой пациенти и за по-дълъг период от време.

предишна статияОпра Уинфри: Не политиката, а личният пример водят към справедливост и доброта
следваща статияДенят не е подходящ за работа за една от зодиите