моделка Индия COVID
снимка: Instagram

Тази седмица моделът Иман Хамам изрази своята солидарност с хората в Индия, борещи се с втората вълна на COVID-19. Мароканско-египетско-холандската звезда от модния подиум се обърна чрез своя Instagram, за да призове своите милион последователи да дарят на семейства, които се борят с COVID-19, и да помогне да се разпространи вестта за кризата.

 

 

„Ежедневно новите инфекции с COVID-19 в Индия вече надминаха 400 000“, написа 23-годишната в Instagram Stories. „Те се нуждаят от нашата подкрепа. Един добър начин да помогнете е чрез @give_india “,

добави тя, заедно с линк за дарение в подкрепа на усилията за облекчаване на COVID-19 в Индия.

В друга публикация Хамам каза: „Ако не можете да дарите, все още можете да подкрепите в голяма степен, като разпространите вестта за кризата.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Imaan Hammam (@imaanhammam)

Моделът, който е роден от баща египтянин и майка от Мароко в Холандия, често използва своята социална платформа, за да повиши осведомеността по належащи социални проблеми.

Звездата на модния подиум, която направи своя дебют на  17-годишна възраст през пролетта на шоуто Givenchy, показа подкрепа за движението Black Lives Matter и овластяването на жените чрез различни инициативи в миналото.

Тя е и световен посланик на She’s the First, организация с нестопанска цел, която насърчава образованието и уважението към жените и момичетата.

След относително контролирана първа вълна COVID-19, Индия сега разбива световните рекорди на ежедневните инфекции. В петък индийските здравни служители съобщиха за 400 000 нови случая дневно, повече, отколкото която и да е друга държава е виждала за един ден от началото на пандемията в началото на пролетта миналата година.

предишна статияЗакон в Англия не защитава деца от принудителни бракове
следваща статияРекламират млякото „Bulgaris“ като лекарство срещу коронавирус