Начало България Митов на кантар за външен министър, Борисов нямал повече ангажимент към правителството

Митов на кантар за външен министър, Борисов нямал повече ангажимент към правителството

59
Бойко Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази резка реакция към коментарите на президента по повод предложената кандидатура на Даниел Митов за външен министър, който е зам.председател на ГЕРБ. Румен Радев се срещна със служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъдят назначенията, но не е ясно дали указите за новите министри ще бъдат подписани.

Димитър Главчев вече направи рокади в кабинета си, сменийки външния и земеделския министър. Борисов посочи, че не е предложил Митов за министър, но той се е съгласувал след поканата от Главчев. Лидерът на ГЕРБ не вижда проблем в назначението и не се лъже в работата на служебния кабинет.

Освен това, Борисов критикува ПП и ДБ за съставянето на правителството и предизвика Радев да подпише указите за новите министри. В същото време Делян Пеевски насърчи президента да подпише назначенията, тъй като смята, че сме в предизборна кампания и трябва да се спазва Конституцията.

Даниел Митов, когото Борисов обозначи като „мост“ между ГЕРБ и ПП-ДБ, критикува тяхната логика и подчерта необходимостта от защита на промените в Конституцията. Той увери, че ще запази евроатлантическата насоченост на България и заяви, че партийното принадлежност на външния министър няма значение за организирането на гласувания в чужбина.

Разговорите в момента се фокусират върху новите параметри на промените в Конституцията и се насърчава ПП-ДБ да защитят новата логика, обясни Митов.

предишна статия„Нетфликс“ подготвя сериал по романа „Сто години самота“ на Габриел Гарсия Маркес
следваща статияНай-добрият състезател на скок дължина на Индия ще пропусне олимпиадата в Париж заради контузия на коляното