Начало Свят Меркел обеща бързо да състави правителство

Меркел обеща бързо да състави правителство

948

„Европа има нужда от силна Германия и е желателно бързо да се сформира правителство“, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

На конгреса на ХДС тя добави, че е готова да разговаря със социалдемократите, но само на базата на взаимен респект, предаде ДАРИК.Гражданите на Германия са разделени в мненията си дали Ангела Меркел трябва да остане канцлер, ако в страната се състоят нови избори за Бундестаг. Това сочат резултатите от проучване на социологическата агенция“YoyGov“, публикувано днес, предаде ТАСС.Около 40 на сто от респондентите желаят Меркел да остане начело на правителството, а 41 процента са против. Относно лидера на социалдемократите Мартин Шулц едва 23 на сто от запитаните смятат, че той трябва отново да се кандидатира за канцлер при нови избори, а 56 процента са на противоположното мнение.

Анкетата сред около хиляда гласоподаватели установява, че 65 на сто от тях не виждат проблем в произвеждането на нови избори, в случай че не може да бъде съставено коалиционно правителство, при което 59 процента от хората декларират, че биха гласували за същата партия, която са подкрепили във вота на 24 септември, а едва 8 процента биха променили избора си.

предишна статияДиего Марадона иска арест за едната му дъщеря
следваща статияМеси посочи двата най-силни отбора в момента. Барса не е сред тях