Начало Култура Мартин Скорсезе ще снима трилър с Леонардо ди Каприо и Робърт де...

Мартин Скорсезе ще снима трилър с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро

1191

Мартин Скорсезе планира да екранизира криминалния роман „Killers of the Flower Moon“ (Убийците на лунното цвете) през 2019 г. Главните роли в проекта са запазени за Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро, а сюжетът разказва за едно от най-скандалните дела на ФБР и Дж. Едгар Хувър.

Книгата на Дейвид Гран разказва реална история, която се развива в Оклахома през 20-те години на ХХ век. В центъра на сюжета се намира разследването на серийни убийства на индианци от племето Осейджи, случващи се малко след като в земите, които населяват коренните жители са открити нефтени находища. С делото се заема Дж. Едгар Хувър, който в последствие оглавява Федералната агенция за разследвания и остава на директорския пост почти половин век.

Сценарият за лентата ще бъде дело на носителя на „Оскар“ Ерик Рот, а официална дата за премиерата все още не се съобщава. Към момента Скорсезе се занимава с постпродукцията на своята гангстерска драма „Ирландецът“, докато Ди Каприо се снима във филма на Тарантино „Имало едно време в Холивуд“. Де Ниро от своя страна е зает с участието в кино комикса „Джокер“ с Хоакин Финикс.

предишна статияЕлектронните цигари са не по-малко вредни от обикновените
следваща статияБритански учени разкриха тайната на дълголетието