Начало Здраве Британски учени разкриха тайната на дълголетието

Британски учени разкриха тайната на дълголетието

1666
Изследователи от университета в Източна Англия установиха, че честите разходки в природата и чистият въздух могат да намалят риска от диабет тип

Изследователи от университета в Източна Англия установиха, че честите разходки в природата и чистият въздух могат да намалят риска от диабет тип 2, да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания и да сведат до минимум риска от преждевременна смърт, съобщава Eurek Alert.

Чрез събиране на данни от 140 проучвания, включващи повече от 290 милиона души от 20 държави, включително Великобритания, Съединените щати, Испания, Франция, Германия, Австралия и Япония, учени открили, че разходките на открито са ефективен начин за постигане на дълголетие.

След проучване на средната продължителност на живот на хората, експерти установиха, че достъпът до естествена растителност и нейната плътност позволява да се подобри здравето на човешкото тяло, насищайки белите дробове с най-чистия и подходящ за обновяване на клетките въздух.

Хората, които живеят по-близо до природата, имат най-близко до нормата артериално и кръвно налягане, както и сърдечната честота. Сърдечното им състояние е близко до идеалното.

Стресът, според лекарите и учените, също засяга онези, които живеят в хармония с природата, значително по-малко, отколкото в градските райони.

Изследователите вярват, че излагането на природа понижава нивото на хормона кортизол в кръвта, който е определян като хормон на стреса.

предишна статияМартин Скорсезе ще снима трилър с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро
следваща статияДжордж Клуни катастрофира с мотора си